Güvenli Ödeme Sistemi
Selin Gürel avatar
Yazar: Selin Gürel
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

"Farmazon Güvenli Ödeme Sistemi" nedir?

Elektronik ortamdan alışverişi daha güvenli kılan bir ödeme-onay sistemidir. Ödeme tutarı, satıcıya, alıcının ürünleri teslim alması ve buna ilişkin onayını müteakip aktarılır. Böylece risk almadan alışveriş yapmış olursunuz. Farmazon’daki bütün ödemeler Farmazon Güvenli Ödeme Sistemi güvencesi ile gerçekleşir.

"Farmazon Güvenli Ödeme Sistemi"nin faydası nedir?

Satıcıysanız; alıcı ürünleri güvenli bir şekilde teslim aldığını belirttiği takdirde, ödeme tutarı hesabınıza ödeme yapılan günü takiben tam bir hafta sonra aktarılır. Örn: Alıcı, ürünleri güvenli bir şekilde teslim aldığını belirttiyse ve Pazartesi günü ödeme yaptıysa ödeme tutarı satıcıya bir sonraki Pazartesi günü aktarılır.

Olası bir gecikme sebebiyle alıcı kargoyu bir haftadan uzun bir sürede teslim aldığını belirtirse, ödeme tutarı satıcıya bu onaydan bir gün sonra aktarılır. Örneğin alıcı Pazartesi günü ödeme yapıp bir sonraki Salı günü ürünleri teslim aldığını belirttiyse, ödeme bir gün sonra Çarşamba günü satıcıya aktarılır. Bu şekilde ürününüz ve paranız Farmazon güvencesi altında olur.

Alıcıysanız; ödemeniz satıcıya hemen aktarılmaz, sipariş tarihinden 15 gün sonraya denk gelen ilk iş gününde satıcının hesabına aktarılır.

Paranız ne kadar güvende?

Farmazon’da paranız güvendedir. Siz elinize ulaşan ürünlere onay vermeden paranız satıcıya aktarılmaz. Sorunlu bir ürün geldiğinde paranız iade edilir.

Farmazon'da kredi kartıyla ödeme yapmak güvenli midir?

Kesinlikle. Tüm ödemeleriniz Farmazon ödeme sisteminin %100 güvencesi altında gerçekleşir. 

Havuz hesabı nedir?

Havuz hesabı, Farmazon’da yaptığınız tüm ödemelerin ilk önce aktarıldığı hesaptır. Bir ürüne ödeme yaptığınızda paranız önce Farmazon’un yönettiği güvenli havuz hesabına aktarılır. Sipariş tarihinden sonraki 5. iş gününde, sizden bir sorun bildirimi gelmediği takdirde, havuz hesabında tutulan paranız Farmazon tarafından satıcının hesabına aktarılır. Üründe sorun çıkarsa havuz hesabında bekletilen paranız satıcıya aktarılmaz; kredi kartınıza iade edilir. Böylece paranız %100 güvence altında olur.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?