Tüm Koleksiyonlar
Farmazon'da Satış
Neden kargo kampanyası yapmalıyım?
Neden kargo kampanyası yapmalıyım?

Farmazonlulara özel anlaşmaları kullanarak eczacılarımıza ücretsiz kargo seçeneği sunun, satış performansınızı yükseltin.

Onur Uzun avatar
Yazar: Onur Uzun
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Alıcılara sunacağınız kargo bedava kampanyalarının size neler kazandıracağını 3 maddede özetledik:

1- Satışlarınızı arttırın!

Farmazon’daki alıcı tercihlerine bakılırsa, ücretsiz kargo seçeneği sunduğunuzda satışlarınız %30 oranında artacaktır.

2- Şubede ödemeyle uğraşmayın!

Ödemeleriniz daha sonra hesabınıza yatırılacak hakediş miktarınızdan kesiliyor, sipariş takibiniz kolaylaşıyor.

3- Ürününüz ana sayfaya çıksın!

Farmazon ana sayfasındaki reklam ve fırsat alanlarında sadece kargo bedava kampanyası yapılan ürünlere yer veriliyor.

Alıcı eczacılara ücretsiz kargo seçeneği sunmak için tek yapmanız gereken, “Ayarlarım” sekmesinin altındaki “Satış Bilgileri” menüsünden “Ücretsiz Kargo” seçimi yapmak. 

Tüm siparişleriniz için ücretsiz kargo seçimi sunabileceğiniz gibi, 500 TL, 700 TL ve 1000 TL üzeri siparişleriniz için de bu seçimi sunabilirsiniz. 

Neden Farmazon anlaşmalı kargo firmalarıyla çalışmalıyım?

Bu sayede,

  • Siparişleri kargo takip numarası ile tek tek güncellemenize gerek kalmayacak ve elle girişte oluşan hataların önüne geçebileceksiniz.

  • Takip numaranızı ertesi gün değil, hemen alabileceksiniz. Kargo firması entegrasyon koduyla işlem yaptığı anda, takip numarası sistemde güncellenecek ve siparişiniz "Kargoda" konumuna geçecek. Bu işlem sonunda, gönderim hızınızda kayda değer bir artış fark edeceksiniz.

  • "Kargo Bedava" kampanyanıza dahil olan gönderilerin kargo bedellerini şubede ödemenize gerek kalmayacak. Kargo ücretiniz Farmazon tarafından ödenecek ve daha sonra hakediş miktarınızdan kesilecek. Böylece hem zaman kaybetmeyeceksiniz hem de sipariş takibiniz kolaylaşacak.

Farmazon anlaşmalı fiyatlardan nasıl yararlanabilirim?

Farmazon anlaşmasından yararlanmak için, önce Satış Bilgilerim kısmındaki anlaşmalı kargo firmaları arasından seçiminizi yapın. Sonra gelen siparişin “kargo çıktısı”nı paketin üzerine yapıştırıp seçtiğiniz kargo firmasına teslim edin. Hepsi bu! Şubede yapılacak desi ölçümünün ardından yukarıda yer alan fiyat tablosuna göre belirlenecek kargo ücreti Farmazon tarafından ödenecek ve daha sonra hakediş miktarınızdan düşecektir. Barkod kullanılarak gönderim yapıldığında, kargo takip numarası Farmazon paneline otomatik olarak yansıyacak ve sipariş “Kargoda” durumuna geçecektir.


Kendi kargo anlaşmamı kullanabilir miyim?

Evet, Gönderen Öder kargolarınızda kendi anlaşmalarınızı kullanarak gönderim yapabilirsiniz. Bu durumda masrafları kargo şubenize direkt olarak ödemeli ve kargo takip kodlarını Sipariş Detay sayfanızdaki ilgili alana eklemelisiniz.

Farmazon anlaşmalı kargo masraflarımı nasıl takip edebilirim?

Hesap Hareketlerim ve Sipariş Detay sayfasından kargo kesintilerinize kolayca erişebilirsiniz.

Kargo ayarlarımı nasıl yapacağım?

Ayarlarım sekmesinin altındaki “Satış Bilgileri” menüsünden çalışacağınız kargo firmasını ve sunacağınız kargo kampanyasını seçebilirsiniz.

Farmazon’un satış yapan kullanıcıları için özel olarak ürettirdiği ambalaj malzemelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?