Tüm Koleksiyonlar
Farmazon'da Sipariş
Farmazon Puan Sistemi renklendi!
Farmazon Puan Sistemi renklendi!

Yeni onluk sistemde satıcı puanlarını aldıkları renge göre değerlendirebilir, bu sayede daha isabetli alım tercihleri yapabilirsiniz.

Selin Gürel avatar
Yazar: Selin Gürel
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Onluk sistem ne demek?

Farmazon'da daha önce 5 (beş) üzerinden puanlanan satıcı performansları artık 10 (on) üzerinden puanlanıyor. Sisteme geçerken tüm satıcı puanları ikiyle çarpıldı. Dolayısıyla puan hesaplamalarında herhangi bir değişiklik olmayacak.

Puanların aldığı renkler ne ifade ediyor?

Satıcı puanlarının renklenmesi, alıcı eczacılarımızın alım yaparken satıcı performanslarını daha pratik bir şekilde değerlendirmesine fırsat tanıyor. Koyu yeşil puanlar en yüksek, kırmızı puanlar en düşük satıcı performanslarını işaret ediyor. Yukarıdaki tabloda puan dağılımını inceleyebilirsiniz.

Her satıcının rengi sabit mi olacak?

Hayır. Puanlar, alıcı eczacılarımızın alışveriş deneyimine göre şekillendiği için değişkenliğini koruyor. Sipariş sayıları ve hata oranlarına göre satıcı eczacılarımızın aldıkları puan düşüp yükselebilir. Buna bağlı olarak puan renkleri de tablodaki aralıklara uygun şekilde değişecektir.

Puan alanındaki soru işareti ikonu ne anlama geliyor?

Satıcı performansının ölçülebilmesi için, satıcı eczacımızın aylık olarak belli bir sipariş sayısının üzerine çıkması gerekiyor. Eğer o ay içinde yeteri kadar sipariş alamadıysa puansız, dolayısıyla soru işaretli olarak görünüyor.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?